Núria Gibert (CUP): 'Cal mobilitzar els pisos buits i legislar perquè els tenidors s'hi vegin obligats'

L'exregidora i número 11 de la CUP diu que està a favor d'un 'macroprojecte': tota la inversió que sigui necessària per millorar el transport públic


  • Comparteix:

A la CUP, l'avançament de les eleccions catalanes l'ha agafat enmig d'un procés de reflexió interna anomenat procés Garbí. Fa 12 anys que van entrar per primer cop al Parlament, i consideren que han de repensar-se com a eina política. Malgrat això, arriben a la campanya del 12-M amb propostes clares, com la manera de posar més habitatge assequible al mercat: fer lleis per obligar els propietaris a mobilitzar els pisos buits. La santcugatenca Núria Gibert, número 11 per Barcelona per la CUP, explica a l'entrevista electoral de Cugat Mèdia que sí que estan d'acord dels 'macroprojectes', però dels que suposin la inversió necessària per potenciar el transport públic.


Mobilitat

"La proposta de la CUP és que el transport públic és un dret i cal invertir-hi tot el que faci falta". Per aquest motiu Gibert està a favor del segon túnel per Collserola, sempre que sigui només ferroviari. "S'ha de desincentivar l'ús del cotxe privat, però per això hi ha d'haver alternatives", ha afegit. En aquest sentit, està a favor que les autopistes les paguin qui les faci servir, i que el transport de mercaderies per carretera que contamina hauria de pagar algun altre impost.

ZBE

Respecte a la contaminació, la cupaire defensa les Zones de Baixes Emissions, però alhora que cal desplegar-les amb una política de classe per "no perjudicar els qui menys possibilitats tenen d'adaptar-se a les transformacions; cal tenir capacitat d'acompanyament a aquesta gent per no trasbalsar-los la vida".

Sequera

Gibert ha sigut molt crítica amb la gestió política de la crisi climàtica, i en especial amb la sequera. "Hi ha hagut un descontrol amb l'aigua. S'ha deixat que es fes lucre amb la gestió i la distribució de l'aigua i que les grans empreses fessin i desfessin. La gestió de recursos finits en un món finit és la clau de debat contra el capitalisme".

Independència

En aquestes eleccions hi ha fins a cinc partits que es presenten que porten aconseguir la independència al seu programa electoral. A banda de la CUP, ERC, Junts, Alhora i Aliança Catalana. "Nego que Aliança catalana sigui independentista, són uns xenòfobs que vesteixen el seu discurs amb això", ha afirmat Gibert. Tot i això, la número 11 de la llista de la CUP també té clar que hi ha més de cinc maneres d'arribar a la independència, però el 2017 tampoc n'hi havia només una".Sobre si el Procés està acabat o no, Gibert o té clar: "Els processos d'emancipació política no són curts, tret que tinguis un poder militar que no tenim ni el volem".

Qüestionari de respostes curtes

  • Si el seu partit té poder de decisió al pròxim govern de la Generalitat, i només pot escollir una reivindicació per Sant Cugat, quina seria?
  • Habitatge.
  • Qui ha de pagar l'escola La Mirada?
  • Qui la pugui fer abans.
  • S'ha d'eliminar el peatge dels Túnels de Vallvidrera?
  • Hauria de ser un peatge públic.
  • Digui'm el nom d'un polític d'un altre partit que no sigui el seu que li agradi com fa la seva feina?
  • Gustavo Petro (president de Colòmbia).
  • Una línia vermella de la CUP en un futur pacte de govern
  • Qui avantposi els interessos privats a les persones.




    Núria Gibert

    Mobilitzar els pisos buits, ja que has de legislar perquè els tenidors es vegin obligats a mobilitzar-los, i mobilitzar també tot el sòl públic que tens. Ha d'haver-hi polítiques de país



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.