ERC descarta unir-se a SI en les municipals i iniciarà converses amb MES

Imatge d'arxiu de Mireia Ingla / Foto: ERC

Eleccions Municipals 2015

Publicat el 30/gen/15 per Anna González

La militància d'ERC ha aprovat aquest divendres en assemblea iniciar les negociacions formals amb Moviment d'Esquerres (MES) de cara a formar una candidatura per a les eleccions municipals. De la mateixa manera, ha descartat unir-se a Solidaritat Catalana per la Independència (SI) en els comicis locals.

D'aquesta manera, ERC encetarà les negociacions amb MES, que ja va obrir la porta a anar amb ICV, ERC o la CUP-Procés a les municipals.

La presidenta d'ERC i alcaldable de la formació, Mireia Ingla, veu aquesta possible unió amb MES com una manera de consolidar l'esquerra nacional i oferir una alternativa al govern de CiU.

Mireia Ingla

L'objectiu és la consolidació de l'esquerra nacional, que s'està fent a l'àmbit nacional, però també cal a Sant Cugat. Volem ser l'alternativa a CiU.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'assemblea també ha rebutjat formar candidatura amb Solidaritat Catalana per la Independència. Segons Ingla, SI no representa aquesta esquerra nacional i desconeixen el seu projecte local.

Mireia Ingla

Nosaltres volem representar l'esquerra nacional i creiem que Solidaritat no representa això i a àmbit local no coneixem el seu projecte. Nosaltres prioritzem la política local.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La trobada amb la militància també ha servit ratificar el procés de primàries per elegir el presidenciable a l'EMD de Valldoreix de la candidatura conjunta Valldoreix Decideix . ERC ja ha elegit Noël Climent com a presidenciable, tot i que la formació es presentarà a aquest càrrec en coalició amb Veïns Progressistes, ICV, Procés i MES. També en aquest àmbit, ERC ha triat els membres republicans que opten a les vocalies de l'EMD de Valldoreix.