La cultura tradicional i popular de Sant Cugat lamenta la mort de Roger Ricart

La vetlla serà aquest dimecres al tanatori de Collserola i a la tarda, a les 17h, es farà una cerimònia al Monestir


  • Comparteix:

Ricart, en un acte de Diables de 2016 / Foto: Ajuntament

Ricart, en un acte de Diables de 2016 / Foto: Ajuntament

La marxa de l'expresident de Diables de Sant Cugat Roger Ricart aquest dimarts, 7 de maig, ha sacsejat el món de la cultura tradicional i popular aquest dimarts. En un comunicat, la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Tradicional i Popular Catalana de Sant Cugat ha expressat la tristor per la seva pèrdua. L'entitat, que aplega 11 col·lectius, ha posat en valor que 'les ganes i la il·lusió' de Ricart va empènyer moltes persones a participar dels diversos projectes que va engegar.

El comunicat afegeix que "per a molts Ricart serà un exemple a seguir" i que el desaparegut diable "voldria que celebrem la vida, que gaudim de la cultura i que fem festa". Així mateix, han traslladat a la família i amics més propers el seu condol i escalf. Pots llegir el comunicat de la coordinadora Consulta AQUÍ el comunicat.

El comunicat "més difícil" de Diables

Els Diables de Sant Cugat qualifiquen Ricart "com una part insubstituïble de la nostra entitat, deixant un buit impossible d'omplir". El col·lectiu també ha traslladat el condol als éssers més propers de Ricart, tot recordant que el diable "serà sempre ben present entre nosaltres, en cada espurna, en cada ritme, en cada ball".

La Coordinadora d'Entremesos està formada per Bastoners de Sant Cugat, Caparrots de Sant Cugat, Castellers de Sant Cugat, Colla de trabucaires de Sant Cugat, Comissió del Paga-li Joan, Diables de Sant Cugat, Entitat Sardanista de Sant Cugat, Esbart Sant Cugat, Escola de música tradicional de Sant Cugat, Geganters de Sant Cugat i Grup Mediterrània.

Reaccions de l'Ajuntament

Tant l'alcalde, Josep Maria Vallès, com la regidora de Cultura, Núria Escamilla, han enviat suport i escalf a la família en històries d'Instagram. El segon tinent d'alcaldia, Bernat Picornell, molt vinculat a la cultura popular i amic de Ricart, també s'ha sumat a les mostres de condol.



La vetlla serà aquest dimecres, 8 de maig, de 8h a 14h al tanatori de Collserola i a la tarda, a les 17h, es farà una cerimònia al Monestir de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.