El paral·lelisme entre les persones i els objectes recuperats protagonitza el nou 'Fem un Museu'


  • Comparteix:

El projecte artístic inclusiu 'Fem un Museu' s'ha centrat en aquesta 8a edició en la recuperació d'objectes quotidians per crear paral·lelismes amb els individus i demostrar que tothom mereix 'una segona oportunitat' i 'pot aportar molt a la societat'. 12 parelles, formades per persones amb discapacitat o en risc d'exclusió i artistes, han treballat amb materials de la deixalleria per crear obres que s'exposaran al Claustre fins al 2 de juliol. És una iniciativa de Museus de Sant Cugat.

La inauguració ha començat a l'exterior del Monestir per apropar la iniciativa a la ciutadania i després els mateixos artistes han entrat les obres al Claustre. Una de les parelles participants, Enric Roques i Àngela Peiró, explica com ha viscut el procés creatiu.

Enric Roques / Àngela Peiró

Ha estat una experiència molt divertida. Ens vam tacar les mans de pintura però ha estat molt maco


'Fem un Museu' té com a objectiu acostar el món de l'art a col·lectius de persones amb discapacitat intel·lectual i sensibilitzar la societat amb les seves creacions. Ho expressa la tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

Des de la cultura podem transformar moltes coses i amb aquest projecte podem transformar la sensibilitat de les persones. El recomano.


La inauguració s'ha tancat amb la projecció d'un audiovisual sobre el projecte i un petit pica-pica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.