Joan Puigdefàbrega
És un premi que s'inclina cap al cantó humà de la literatura. Això satisfà especialment.
Puigdefàbrega (Saragossa, 1967), tècnic oceanogràfic de formació, ha publicat els reculls 'Antilles' (Lleonard Muntaner, 2010) i 'Casa Nostra' (Tinta invisible, 2013), escrits arran de navegacions fetes en diversos vaixells. Ha traduït 'Assaig sobre l'Exotisme', una estètica de la diversitat, de l'escriptor i viatger Victor Segalen (Lleonard Muntaner, 2015). Puigdefàbrega està vinculat a l'art, sobretot a través del Museu de Pintura de Sant Pol, i ha participat amb textos en llibres d'artista i petits catàlegs d'exposicions.
Un dels membres del jurat, el poeta i escriptor Jordi Cornudella, ha subratllat la qualitat que ofereix 'Deshora' i el perfil ja consolidat de Puigdefàbrega.
Jordi Cornudella
No és només algú que promet, sinó que ja ens ha donat una obra que és de maduresa, capaç de captivar molts lectors.
El guardó el tiren endavant l'Ajuntament, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha recordat l'aposta per la poesia que es fa des de la ciutat.
Carmela Fortuny
Refermo el compromís de Sant Cugat en l'aposta per la cultura i la poesia. Ho demostra l'aposta pel Festival Nacional de Poesia i aquest premi.
Premi Gabriel Ferrater
El Premi Gabriel Ferrater és una proposta de la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, la ciutat on el poeta va viure tota la seva vida adulta i on va crear gran part de la seva obra literària i on va morir. El poeta està enterrat al cementiri de Sant Cugat. Els membres del jurat del 15è Premi de poesia a la memòria de Gabriel Ferrater són Empar Moliné, Marc Romera, Xavier Folch, Jordi Cornudella i Marta Pessarrodona.
Les bases del 16è premi de poesia a la memòria de Gabriel Ferrater es donaran a conèixer a la tardor. A l'acte d'aquest divendres ha assistit la tinenta d'alcalde de Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny; el president del jurat, Jordi Cornudella: els membres del jurat, Marc Romera i Marta Pessarrodona, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Laura Borràs.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.