'Una mirada: Catalunya 1700-1714' reflecteix el principi del segle XVIII


  • Comparteix:

El Museu del Monestir de Sant Cugat ret un nou homenatge a l'època de principis de segle XVIII amb l'exposició 'Una mirada: Catalunya 1700-1714'. Aquesta mostra, que es podrà veure fins al 5 d'abril a la Sala Capitular, conté prop de 45 gravats que reflecteixen l'evolució de la Guerra de Successió i alguns dels aspectes de la societat d'aquell moment, com la devoció religiosa que generaven les esglésies.

Gravats sobre la distribució territorial de Catalunya, el setge de Barcelona i personatges rellevants d'aquella època com el duc de Berwick i Leopold I són algunes de les peces que podran veure els santcugatencs i altres visitants durant aquests mesos. L'exposició es distribueix en quatre blocs: el poder, el territori, la guerra i la devoció. A través de la seva suma, la mostra explica el context històric d'aquell moment, el desenvolupament del conflicte i el paper de la religió entre les persones.

Els gravats provenen de Museu Frederic Marès i la col·lecció Gelonch Viladegut. Antoni Gelonch ha explicat la importància del gravat com a predecessor de la fotografia i, per tant, com a mitjà de transmissió d'informació durant l'època.

Antoni Gelonch

Era la tècnica que permetia que la majoria de la població tingués accés a la representació dels fets.


'Una mirada: Catalunya 1700-1714' també té accent local gràcies a l'aportació de la col·lecció Franquesa. La inauguració ha tingut lloc aquest dimarts amb la presència d'una quarantena de persones, entre elles l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha destacat que és una mostra que rememora el desig de Catalunya de 'ser una nació'.

Mercè Conesa

L'exposició mostra clarament què estem commemorant: aquesta voluntat del poble català de ser una nació.


Aquesta exposició forma part dels actes que organitza Sant Cugat per commemorar el Tricentenari. La propera i última activitat tindrà lloc en les properes setmanes a Valldoreix i consistirà en la presentació d'un llibre sobre el coronel Francesc Busquets, personatge destacat del conflicte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.