Nou sistema per evitar robatoris a FGC


  • Comparteix:

D'aquesta manera FGC millorarà la seguretat en les seves infraestructures / Font: ACN

D'aquesta manera FGC millorarà la seguretat en les seves infraestructures / Font: ACN

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha signat un conveni amb el Grup Camós per evitar robatoris i danys pel que fa, especialment, a les infraestructures, el cablejat, el metall i altres instal·lacions. D'aquesta manera, FGC instal·larà un sistema elaborat pel grup col·laborador que permet identificar els components de què disposa la infraestructura, fonamentalment els metàl·lics, per dissuadir posteriorment la compravenda d'aquell material que pugui ser sostret.

El tipus de marcatge és anomenat SelectaDNA i utilitza un producte capaç d'impregnar un codi inesborrable a cada element, que només pot reconèixer la policia a través dels sistemes disponibles, per identificar-ne el propietari en pocs segons. A més, el possible delinqüent també pot quedar impregnat d'aquesta substancia durant molt de temps sense ser-ne conscient. Per aquest motiu també s'aconsegueix un efecte dissuasori.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.