Cugat.cat es mobilitza contra la pobresa amb una setmana d'activitats


Temes relacionats

L'Ajuntament destina 600.000 euros en beques menjador aquest curs (18/mar/13)


  • Comparteix:

Cugat.cat organitza la Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social entre el 15 i el 20 d'abril. L'objectiu d'aquesta iniciativa solidària és donar a conèixer la situació del municipi a causa de la crisi i tirar endavant una gran recollida local d'aliments. Durant aquests dies, Cugat.cat oferirà una programació especial que es tancarà amb un acte públic el dissabte 20 d'abril a la plaça d'Octavià. La proposta compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i Càritas, el suport de l'Obra Social 'La Caixa' i la participació de més de 60 entitats, establiments i empreses.

Un dels reptes de la iniciativa és conscienciar la ciutadania i fer visible situacions de pobresa i exclusió social a la ciutat. El director de Cugat.cat, Miquel Herrada, ha explicat que la idea va sorgir dels mateixos treballadors del mitjà ja que volien donar resposta a la creixent informació sobre aquest tipus de problemàtiques que es viuen al municipi.

Miquel Herrada

Van començar a arribar propostes dels mateixos treballadors de Cugat.cat. La iniciativa té dues vessants: visualitzar les situacions de pobresa i informar sobre els recursos que hi ha per solucionar-les.


L'altra aposta de la Setmana és una gran campanya de recapte d'aliments amb més de 60 punts de recollida i que aniran destinats al menjador social i al banc d'aliments de Càritas. El conseller local de l'associació, Rafa Gómez, ha explicat que, més enllà dels quilos que es recaptin, l'important és sensibilitzar la ciutadania perquè 'la pobresa no és només cosa d'una setmana sinó de cada dia'.

Rafa Gómez

No ens interessen el quilos. Volem sensibilitzar la gent perquè això no se soluciona el 20 d'abril, sinó que cada dia hi ha problemes, dificultats i necessitats.


Els queviures que sol·liciten són llet, oli d'oliva, llegums, tonyina, tomàquet triturat, sucre i farina. Aquest recapte compta amb la col·laboració de Sant Cugat Comerç (StC) ja que diferents botigues seran punts de recollida d'aliments, com ha explicat la presidenta de l'entitat, Maite Pérez.

Maite Pérez

Dins les nostres mesures intentem col·laborar amb tot el que poguem. Si nosaltres podem ser punt de recollida, genial.


En representació de l'Obra Social 'la Caixa', Tomàs Subirà ha afirmat que quan els hi va arribar la iniciativa, no van poder negar-s'hi i van saber des d'un inici que ells hi participarien.

Tomàs Subirà

L'Obra Social de 'La Caixa' té per objectiu pal·liar les necessitats socials i sobretot de pobresa i en aquesta iniciativa la nostra obligació és ser-hi.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha valorat que diferents entitats i agents socials s'hagin unit al voltant de la proposta de Cugat.cat. Conesa ha afegit que és només així com s'aconsegueix treballar més i millor per donar resposta a totes les necessitats socials.

Mercè Conesa

El nostre objectiu, i per tant és bo que hi hagi aquí diferents institucions representades, és que quan més siguem més en capilaritat treballarem i més enllà arribarem.


Durant la setmana del 15 al 20 d'abril, Cugat.cat oferirà una programació especial multimèdia amb entrevistes, tertúlies i reportatges televisius que donaran una visió d'aquesta temàtica des de vessants molt diverses. La tertúlia d''El Gall del Monestir' i el magazín 'Sant Cugat a fons' de la ràdio de Sant Cugat (91.5 FM) aproparan diversos especialistes sobre la pobresa per tractar aquest tema.

La Setmana es tancarà amb un acte públic el dissabte 20 d'abril que tindrà lloc a la plaça d'Octavià. En aquesta trobada s'aplegaran tots els aliments recaptats per les més de 60 empreses, entitats, establiments i equipaments públics col·laboradors. A més, hi haurà actuacions de Kata Kitinga, Bastoners, Castellers, Veus del Gospel Sant Cugat i Marina BBFace and Knurf. Tot això acompanyat d'un programa de ràdio en directe de dues hores.

La setmana també inclourà la constitució de la Taula per la Inclusió, el 19 d'abril a les set de la tarda. Un nou espai de participació sobre aquesta problemàtica on l'Ajuntament vol implicar tots les entitats del sector. A més, Càritas presentarà la memòria anual el dia 16 a la Casa Abacial, amb el suport de Cugat.cat.

Durant la Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social, els santcugatencs poden participar a diversos actes oberts a la ciutadania, com sessions solidàries a Eurofitness, un torneig de voleibol pares-filles organitzat pel Club Voleibol Sant Cugat (CVSC) i una bicicletada solidària organitzada per la Unió Ciclista Sant Cugat (UCSC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.