La Rabassada i Can Monmany, llocs per veure les Perseides


  • Comparteix:

La pluja d'estels es podrà veure a partir d'aquest diumenge al vespre fins la matinada. / Font: Wikipedia

La pluja d'estels es podrà veure a partir d'aquest diumenge al vespre fins la matinada. / Font: Wikipedia

Les llàgrimes de Sant Llorenç, també conegudes com a Perseides, es podran veure a partir del vespre d'aquest diumenge i durant la matinada d'aquest dilluns. L'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat recomana espais com Can Monmany i la Rabassada per fer l'observació de la pluja fina d'estels. L'entitat afirma que aquest fenomen, que es pot contemplar sense l'ajuda de cap instrument òptic, encara estarà visible la nit de dilluns.

Les llàgrimes de Sant Llorenç és un fenomen astronòmic que té lloc cada any a mitjans del mes d'agost i és visible a tot l'hemisferi nord. A diferència de l'any passat, quan la lluna plena va dificultar la visibilitat, en aquesta ocasió el fenomen es podrà veure bastant bé, segons l'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat.

Les Perseides són petits fragments de roca, pols i gas que un cometa, el Swift-Tuttle, ha anat deixant al seu pas. Cada any a mitjans de mes d'agost, la Terra es creua amb l'òrbita d'aquest element. El camp gravitatori del planeta n'atreu les restes a l'atmosfera. Quan hi contacten, es destrueixen deixant un rastre de brillantor que és el que coneixem com a les llàgrimes de Sant Llorenç.

La sotspresidenta de l'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat, Carme Mas, ha explicat a Cugat.cat que la Rabassada i Can Monmany són bons indrets per fer l'observació estar allunyats de contaminació lumínica.

Carme Mas

Recomanaria marxar de la ciutat, sincerament, a causa de la contaminació lumínica. Però, Can Monmany és un bon lloc.


Mas reitera que la millor manera de fer l'observació és estirar-se amb una manta en un algun indret fosc i d'esquenes a la lluna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.