Rebutjada la proposta ecosocialista de recuperar la Mesa de Residus al ple municipal


Temes relacionats

ICV-EUiA vol revitalitzar la Mesa de Residus per millorar la gestió de les escombraries ( 6/mai/09)

ICV-EA es retira de la Mesa de Residus i demana la dimissió de Recasens per incomplir el Residu Mínim (25/mai/06)

ICV demana mesures urgents per reduir la generació de residus i potenciar el reciclatge ( 5/gen/05)


  • Comparteix:

Una camió de recollida de residus de la ciutat

Una camió de recollida de residus de la ciutat

La proposta d'ICV-EUiA de revitalitzar la Mesa de Residus no veurà la llum, ja que l'equip de govern considera que 'no és la millor opció' per fomentar la participació en la gestió dels residus de la ciutat. Els ecosocialistes reclamaven la recuperació de l'ens per introduir millores en aquest àmbit i l'extensió de la recollida selectiva a tots els barris i districtes. ERC i el PSC han donat suport als ecosocialistes, el PP s'ha abstingut i CiU ha votat en contra.

Aquest mes de maig venç la concessió de la neteja de carrers de la ciutat i el gener del 2011 la de la recollida de residus, dues tasques que fins ara estan a càrrec de TMA-Grup Sànchez. L'objectiu de l'equip de govern és convocar un concurs conjunt per la gestió de la neteja dels carrers, la recollida de residus i el punt verd. Per poder redactar les clàusules del concurs ha contractat una empresa externa perquè porti a terme una diagnosi de la situació actual a la ciutat i una proposta sobre el funcionament global d'aquest àmbit.

Els ecosocialistes han presentat la seva proposta amb caràcter d'urgència en conèixer aquesta informació a la junta informativa de portaveus i han expressat el seu malestar per no haver estat informats amb anterioritat. En aquest marc, ICV-EUiA ha demanat recuperar la Mesa de Residus i que aquest ens intervingui en la renovació de la concessió d'aquests serveis. Escoltem la regidora de la formació, Àssun Reyes.

Àssun Reyes

Volem recuperar la Mesa de Residus perquè veient els terminis de finalització de la concessió hi ha molt poc temps per actuar.


Tot i reconèixer que la separació de residus ha augmentat a Sant Cugat d'un 12% a un 24% en els últims cinc anys, ICV-EUiA ha recordat que altres municipis vallesans tenen nivells de recollida selectiva superiors. En concret, han subratllat que Sant Cugat és la tercera població del Vallès Occidental amb un percentatge de recollida selectiva més baix, només per sobre de Gallifa i Rellinars.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans i Manteniment de la Ciutat, Cristina Paraira, ha explicat que la Mesa de Residus 'no és la millor opció per fomentar la participació.

Cristina Paraira

No creiem que la mesa hagi de redactar els plecs ni que sigui un bon exemple de participació.



La proposta d'ICV-EUiA també reclamava que tots els districtes i barris tinguin totes les fraccions de recollida de residus, incloses l'orgànica i els envasos.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Veig que els altres grups polítics no parlen no?

carme. Enviat el 20/mai/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.