No han entès res


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 12/nov/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa temps que el col·lectiu musical de Sant Cugat reclama una sala de concerts. També fa temps que el teixit associatiu reclama una sala polivalent. De moment no disposem de cap de les dues. I el pitjor? Que ens volen donar gat per llebre, per variar.

Aquest divendres es va estrenar la nova sala Hoboken. La tan desitjada sala de concerts. Malauradament la gent de Convergència no ha entès res. El que reclamem és una sala de format petit, que pugui servir a tots els grups locals de plataforma, un lloc on començar i tocar, un lloc on assajar. En resum, una sala de referència per la música local. No volem una sala amb capacitat per acollir grans bandes internacionals. No ens cal una sala amb capacitat per a 900 persones. Després d'un concurs desert (del qual ningú ha vist mai les bases) s'ha adjudicat la sala a una empresa privada (allò de l'autogestió i les Cases de la Música els sonava a guanyar pocs diners suposo). I ta-txan! Res a veure. Una discoteca. Això és el que és. A més l'empresa que la gestiona la vol convertir en la referència del 'indie-rock-electrònica' (literalment extret de la seva web). No, no ho han entès. No tinc res en contra d'aquests estils, però diguem que és excloent. Els grups i Djs de reggae de Sant Cugat no tindran lloc a Hoboken?

Però la culpa no és de l'empresa gestora! Qui cria gats no és culpable que algú altre els vengui dient que són llebres. Això si, els convergents, com sempre, es posen les medalles. No ho han entès. La meva pregunta és: abans de crear aquesta sala, algú va preguntar als músics locals? Van fer alguna consulta ciutadana? És a dir, abans de posar tantes traves, es van plantejar a quin públic anava dirigida i quina era la seva funció? Ho dic perquè és radicalment contrària a l'actual. I si, clar que si. Tot i que ens ho volen vendre com la sala de concerts, des del primer moment sabien què anaven a fer (si, són bastant més cínics del que sembla). I no és una afirmació a la babalà: ningú no crea un espai per a 900 persones si sap que la capacitat que es busca és de 300 persones (pur estalvi!). Això si, ho centren tot en les crítiques a la gestió. 'Ningú volia invertir-hi', deien. 'L'Ajuntament no ha de proporcionar oci públic', deien. No ho han entès. Doncs no era això el que es demanava.

A més de intentar-nos vendre la Sala Hoboken com a sala de concerts, també intenten convèncer-nos que complirà també com a sala polivalent. No ho han entès. Com diuen aquells, 'ho volem tot'. Però vaja, de la sala polivalent o l'hotel de les entitats passo de parlar-ne, perquè si han fet això amb quelcom tan senzill com la sala de concerts, no sé on aniran a parar si mai s'hi posen.

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons

@litusmayol



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.