Alfredo Bergua (PP): 'Falten llits i Sant Cugat ha d'aspirar a molt més i defensar l'hospital de referència'

El 4t CAP, la segona residència, el túnel d'Horta ferroviari i el 4t cinturó, prioritats del PP per Sant Cugat a les eleccions al Parlament


  • Comparteix:

El regidor del PP a l'Ajuntament Alfredo Bergua apunta la defensa de l'hospital públic de referència com la prioritat del seu partit en relació amb Sant Cugat en les eleccions al Parlament del 12 de maig. El dirigent popular considera que la ciutat es juga la defensa d'equipaments bàsics com també el quart CAP i la segona residència per a la gent gran en aquests comicis. D'altra banda, aposten per la millora de la connexió ferroviària entre Sant Cugat i Barcelona amb el projecte del Túnel d'Horta i l'ampliació del quart cinturó (B-40) com a projectes prioritaris per millorar la mobilitat de la ciutat i la comarca.

"Crec que falten llits i tindrem el projecte del Centre d'Alta Resolució que se'ns ha dit que servirà per agilitzar proves diagnòstiques i fer petites intervencions ambulatòries, perquè més val això que res, però crec que Sant Cugat ha d'aspirar a molt més i en aquest cas la defensa de l'hospital de referència en farem bandera", ha dit Bergua durant l'entrevista. El popular ha afegit unes crítiques contra Junts, ERC i el PSC on en el ple municipal van votar en contra de la proposta del PP de continuar reclamant aquest equipament com a hospital i no centre menor, "tot i portar-ho als seus programes electorals". D'altra banda, Bergua s'ha mostrat partidari de "revisar" la gestió que fa Mútua Terrassa dels CAP de Sant Cugat i de l'hospital de referència a Terrassa perquè considera que és important" que es posin les piles perquè hi ha moltes queixes".

En matèria sanitària, el PP posa el focus en el quart CAP per Sant Cugat que assegura és necessari "per nombre d'habitants" i en la segona residència pública per a la gent gran. "Hi estarem a sobre d'aquestes qüestions", ha dit el representant del PP.

Mobilitat

Pel PP és prioritari el Túnel d'Horta ferroviari "per descongestionar les línies actuals de FGC" i "facilitar" preus més baixos per als joves per accedir al transport públic. D'altra banda, i pel que fa a la mobilitat amb vehicle privat, el PP aposta per "retirar tots els peatges de la Generalitat", inclòs el dels Túnels de Vallvidrera, i considera que "alguns tenen preus abusius i, per tant, apostem per no renovar les concessions", ha dit Bergua. "La necessitat del quart cinturó" és quelcom que el PP també apunta com a important per millorar la mobilitat de la comarca. "És una infraestructura que porta massa anys de retard i que s'ha d'acabar", ha dit el popular.

Habitatge

Construir més habitatges per ampliar l'oferta i donar facilitats als propietaris perquè posin al mercat del lloguer més habitatges, són les apostes del PP en aquesta qüestió, que es mostra contrari amb la regulació de preus. "S'ha de deixar de perseguir al propietari fent lleis que l'únic que fan és bloquejar el mercat", ha dit durant l'entrevista.

La Mirada i Educació

Bergua apunta que La Mirada "és el gran tema educatiu" de Sant Cugat. "És un tema que dura massa anys i s'ha de prendre ja una decisió i s'ha de fer com més aviat millor", ha dit el polític sense valorar la ubicació final on ha d'anar aquesta escola. Bergua considera que qui ha de pagar el centre és la Generalitat, tot i entendre que "hi ha un conveni signat on l'Ajuntament es comprometia a avançar els diners".

D'altra banda, el PP aposta per emmirallar-se en comunitats autònomes com Castella i Lleó en matèria educativa on, assegura "inverteix un 4,5% del PIB enfront del 2,4% del PIB que s'inverteix a Catalunya" i és per això que assegura "apostem fort en aquest sentit i parlem d'una inversió del 6% del PIB". Bergua considera que els resultats de l'informe PISA "han estat desastrosos i ens posa a la cua d'Espanya i Europa". Pel PP, "l'adoctrinament nacionalista i independentista que s'està fent a les aules amb la imposició del català com a llengua vehicular; i la idea 'progre' contra la cultura de l'esforç" són les dues principals causes del "baix" nivell educatiu a Catalunya.

Sostenibilitat

El PP es mostra contrari a l'aplicació de la Zona de Baixes Emissions "tal com està configurada" perquè "perjudica les persones amb menys poder adquisitiu", a qui assegura se l'ha d'ajudar per poder anar canviant de cotxe per un de menys contaminant. En aquest sentit, critica que s'agafi d'exemple Barcelona "quan la realitat és molt diferent de la majoria dels municipis".

D'altra banda, Bergua s'ha preguntat irònicament "si hi ha hagut gestió de la sequera", preguntat per aquesta qüestió, ja que considera que "la sequera és un dels grans dèficits d'aquest govern de la Generalitat i dels anteriors" que "han tingut 15 anys per fer actuacions, des de la darrera sequera el 2008, i no s'ha fet pràcticament res", ha dit.

Finançament català

El PP considera que Catalunya necessita un nou finançament i que ha de ser "pactat amb la resta de comunitats autònomes". Amb tot, el PP també considera que s'ha de "millorar la gestió dels diners que Catalunya rep" sense oblidar el sistema de "solidaritat interregional que existeix a Espanya".

Qüestionari de respostes curtes

  • Si el seu partit té poder de decisió al pròxim govern de la Generalitat, i només pot escollir una reivindicació per Sant Cugat, quina seria?
  • L'hospital de referència.
  • Qui ha de pagar l’escola La Mirada?
  • La Generalitat.
  • S'ha d'eliminar el peatge dels Túnels de Vallvidrera?
  • Sí.
  • Digui'm el nom d'un polític d'un altre partit que no sigui el seu que li agradi com fa la seva feina?
  • Diré un expolític, per l'afecte personal que li tinc, Lluís Recoder.
  • Una línia vermella pel PP en un futur pacte de govern
  • Qualsevol pacte amb independentistes.


    Alfredo Bergua

    Crec que falten llits i el projecte aquest de Centre d'Alta Resolució que se'ns ha dit que servirà per agilitzar proves diagnòstiques i fer petites intervencions ambulatòries, perquè més val això que res, però crec que Sant Cugat ha d'aspirar a molt més i en aquest cas la defensa de l'hospital de referència en farem bandera.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.